بسیجی دیده بیدار عشق است بسیجی پیر میداندار عشق است
روستای بالانج دارای پایگاه مقاومت بسیج بوده وهمچنین ساختمان مستقل دارد و اهالی محترم روستایی ولایت مدار و میهن دوست در این پایگاه بسیج عضو می باشند
خصوصیات بسیجی
مکتبی بودن
مهمترین ویژگی بسیج ایمان به خدا و اعتقاد قلبی و باور درونی به خالق یکتا است. ایمان به خدا رابطه مستحکم نیروهای بسیجی با حق تعالی است زیرا بسیج رضایت حق تعالی را مبنای حرکت و فعالیت خود می داند. بنابراین مهمترین مشخصه بسیجی مکتبی بودن آن است. جهاد همه جانبه در راه خدا، نگهبانی از انقلاب ، دستاوردهای نظام مقدس اسلامی از دیگر جنبه های مکتبی بودن نیروهای بسیجی است.
اطاعت از ولایت فقیه
اطاعت از ولایت فقیه و تبعیت پذیری از رهبری نظام یکی از شاخص ترین ویژگی های بسیج است. بسیج تابع محض ولایت فقیه است و سعادت خود و جامعه را در پیروی از ولایت فقیه می داند، زیرا از معمار انقلاب و موسس بسیج آموخته است که ««من به همه ملت، به همه قوای انتظامی اطمینان می دهم که امر دولت اسلامی اگر بانظارت فقیه و ولایت فقیه باشد، آسیبی بر این مملکت وارد نخواهد شد.»
اخلاص
بسیج عاشق خدا است و اخلاص به خدا مهمترین خصوصیات و ویژگی بسیجیان است. زیباترین حرکت بسیجیان خمینی و فعالیت بسیجیان ، داشتن رنگ خدائی در کارها است. برای همین است که امام بسیجیان ، خمینی کبیر (ره) فرموده اند:
” بسیج لشکر مخلص خدا است که دفتر تشکیل آن را همه مجاهدان از اولین تا آخرین امضاء نموده اند.“
مساله اخلاص بسیار دقیق و ظریف است که قبولی اعمال بستگی به مقدار خلوص انسان دارد و هر چه اخلاص بیشتر و کاملتری داشته باشد، عمل او ارزشمندتر است . امام صادق علیه السلام در ضرورت توجه به موضوع اخلاص می فرمایند:
” هیچ نعمتی بالاتر از این نیست که در دل بنده چیزی جز خدا نباشد.
تواضع و فروتنی
فروتنی و شکستن نفس از مهمترین فضایل انسانی است که نیروهای بسیجی موصوف به چنین اخلاقی می باشند. بسیج علاوه بر اینکه در مقابل خدا خاشع و فروتن است در برابر مردم متواضع می باشد. قرآن کریم ویژگی مؤمنان و مردان خدا را چنین بیان می کند:
” بندگان شایسته خدا کسانی هستند که با آرامش راه می روند و آنگاه که از نادانان حرف نامربوط می شنوند، نادیده می گیرند و اظهار محبت می کنند.
غیرت دینی
غیرت و جوانمردی از ویژگیهای هر بسیجی است . بطور کلی منظور غیرت دینی این است که نیروهای بسیجی نسبت به مسائل اخلاقی و دینی جامعه و ترویج احکام و معارف الهی حساسیت داشته باشند. اگر موضوعاتی در جامعه رخ داد که با احکام اسلامی و الهی مطابق نبود، در برابر آن عکس العمل نشان داده شود. موضوع غیرت ، در سیره معصومین (ع) و بزرگان دین به وضوح مطرح است . اگر بخواهیم نماد کلی و عینی غیرت دینی را در عصر حاضر از بزرگان دین مطرح کنیم ، موضعگیری شجاعانه حضرت امام (ره) در تألیف کتاب آیات شیطانی توسط سلمان رشدی است که فتوای تاریخی قتل سلمان رشدی را صادر فرموده اند. بنایراین بسیجی هرگز در مقابل ناهنجاریهای جامعه بی تفاوت نخواهد بود. در مقابل زشتی ها و ناپاکی های اخلاقی و اجتماعی اهل تسامح و تساهل نخواهد بود
حسن خلق
اخلاق نیکو یکی از صفات پسندیده در اسلام و از شیوه های مطلوب جاذبه دینی و فضایل انسانی است. در میان آداب اخلاقی و سنتهای اجتماعی، حسن برخورد با مردم در اخلاق اسلامی جایگاه ویژه ای دارد و برای نیروهای بسیجی که با مردم ارتباط دارند این موضوع حائز توجه است. مهمترین مؤلفه جاذبه مردم به تشکیلات بسیج برخورداری نیروهای بسیجی به این صفت پسندیده است که به عنوان یک رفتار مطلوب در میان نیروهای بسیجی رایج است. در اهمیت حسن اخلاق همین بس که پیامبر گرامی اسلام (ص) فرموده است: ” برترین شما نیکوکارترین شما از نظر اخلاق است. آنان که خود را آماده خدمت کرده و با دیگران با الفت و مهربانی زندگی می کنند.“
شجاعت
گرچه شجاعت یک صفت اخلاقی است ولی مهمترین نماد اخلاقی و رفتاری یک فرد در زندگی اجتماعی است. فرد شجاع کسی است که دارای هویت دفاعی است و در راه حفظ ارزشها جرأت برخورد با عوامل دشمن را دارد. اگر شجاعت به عنوان یک فرهنگ عمومی در جامعه ما وجود داشته باشد و همه آحاد مردم صلابت و شهامت در راه دفاع از اسلام و ارزشهای دینی را داشته باشند، بدون شک کیان اسلامی از هر خطری مصون خواهد بود. حضور مقتدرانه در دفاع مقدس و خلق حماسه های پرشور بسیجیان در صحنه های نبرد نشانه های عینی از شجاعت بسیجیان در صحنه های دفاع می باشد که از مهمترین شاخصه های نیروهای بسیجی نیز می باشد.
مردمی بودن
منظور از مردمی بودن بسیج این است که آنان از متن ملت برخاسته و به صورت خودجوش و حرکت مردمی به عضویت این تشکیلات پیوستند و در جهت مصالح و آرمانهای نظام به پیروی از ولایت فقیه به انجام وظیفه پرداختند. حضور رده های مقاومت بسیج در کلیه اقشار و اصناف و اقصی نقاط کشور و پذیرش و جذب آحاد مردم در سنین مختلف نماد واقعی مردمی بودن این تشکیلات است.
شهادت طلبی
شهادت طلبی با وجود بسیجیان عجین شده است و بسیجی شهادت را می شناسد و به آن عشق می ورزد. حب به شهادت را بسیج از مولای خود علی علیه السلام آموخته است که فرموده است : “ انی للشهاده لمحب. من دوستدار شهادت هستم.“ نام بسیج در فرهنگ انقلاب اسلامی با ایثار و شهادت نقش بسته است زیرا ارزشهایی که فرهنگ اسلام و مبنای دینی برای شهادت قائل است بسیجی را شیفته شهادت کرده است. رسول گرامی اسلام(ص) فرمود: ” بالای هر نیکی، کار نیک دیگری است تا اینکه مرد در راه خدا کشته شود. وقتی در راه خدای عزوجل کشته شد بالای آن کار نیکی وجود ندارد
مسئولین محترم استان آذربایجان غربی اهمیت سیب را درچرخه اقتصادی استان و کشور فراموش نکنند
محصولات کشاورزی و زراعی آذربایجان غربی به ویژه ارومیه علاوه بر اینکه در سطح کشور مطرح هستند بلکه در منطقه نیز قابل عرضه بوده و بازار خاص خود را دارد که باید برای فروش آن بسترسازی صورت گیرد .
در خاورمیانه بعد از کشور لبنان سیب ارومیه رتبه اول را دارا می باشد واین محصولات با عنایت به موهبت الهی، زمینهای مستعد کشاورزی و در نتیجه تلاش کشاورزان به دست میآید و از نظر ایجاد کار برای اکثریت گروههای جامعه ( کشاورزان ،کارگران ، کارخانه داران ، کامیون داران ، صاحبان سردخانه ها ، میدانداران تره بار ، فروشندگان محصولات سیب ، جعبه سازان ، ..... ) از نظر رتبه در حد بالایی قرار دارد با این توصیف یکی از بزرگترین بازار کار برای مردم محل و منطقه و کشور عزیزمان در طول سال می باشد با این حال انتظار می رود که متولیان امر برای حفظ این محصول و فروش و عرضه آن اهتمام نموده و در راستای بازاریابی آن اقدام نمایند
.هر سال بالای 900 هزار تن سیب در استان آذربایجان غربی تولید می گردد که از نظر مقدار تولید سیب در بین شهر های استان ، ارومیه و در بین روستاها، روستای بالانج رتبه اول را دارا می باشند . هرسال قریب 300 هزار تن از این سیب به صورت ضایعه با قیمت بسیار اندکی به کارخانه داران فروخته می شود وامسال (پاییز 92 ) در اثر وزش باد شدید ضایعات سیب به نصف تولید رسید که خسارت جبران ناپذیری به باغداران وارد گردید که متوسط قیمت برای هرکیلو سیب 210 تومان بود که این مبلغ برای هزینه کارگر کافی نیست چه رسد به سایر هزینه ها
فعالیت شباته روزی طاقت فرسا ، سنگینی هزینه و خسارت فراوان
حلاوت وشیرینی بارش سنگین برف (آذر 92 ) بعداز 10 سال سختیهای آنرا سهل و آسان نموده است
پوشش باغات سیب با برف در روستای بالانج
( الله نور السماوات والارض ) برف و نور هردو زیبا هستند علی الخصوص در شب تاریک درسکوت روستا ودر مقابل روشنایی
92/9/29
غروب خورشید در روزهای برفی روستای بالانج
بهداشت و ایمنی مواد غذایی
مقدمه:
وضعیت فعلی بهداشت مواد غذایی را شاید بتوان در قالب آمار و اعداد بهتر بیان کرد، به موارد ذیل دقت فرمایید:
طبق بررسی بعمل آمده در مرکز کنترل بیماریهای آمریکا (CDC): 77% مسمومیتهای غذایی از منبع مواد غذایی عرضه شده در سرویسهای عمومی و رستورانها است. 20% مسمومیتهای غذایی از منبع منازل و 3% مسمومیتهای غذایی از منبع مواد غذایی تجاری میباشد. در کشور ما بطور متوسط 25% مواد غذایی به علل مختلف از بین میرود. این آمار در کشورهای در حال توسعه به دلیل پایین بودن سطح دانش و تکنولوژی آن کشورها بعضا به 50% نیز میرسد.
در کشورهای جهان سوم حدود 80% کل بیماریها و 33% کل مرگ و میرها ناشی از مصرف آب و غذای آلوده میباشد.
شیوع برخی از آلودگیها ممکن است در مقیاس بسیار وسیع صورت گرفته باشد مثلاً استفاده نادرست از افزودنیهای مواد غذایی به عنوان نمونه در یک مورد استفاده از رنگهای غیرمجاز در روغن نباتی در اسپانیا، باعث مرگ بیش از 500 نفر و معلولیت بیش از 20000 نفر شد.
نکات بهداشتی درخصوص نگهداری و مصرف روغنها و چربیها
- دور از نور، رطوبت، حرارت، اکسیژن هوا، آهن و مس قرار گیرد چون باعث تشدید فساد در روغن میگردد.
- پس از هر بار مصرف روغن، درب ظرف محکم بسته شود.
- توجه داشته باشید که میزان اسید چرب اشباع روغنها حداکثر 25% و اسید چرب ترانس آنها باید کمتر از 10 درصد باشد.
- برای مصرف غذاهای سرخ کردنی از روغن مخصوص سرخ کردن، استفاده نمایید، چون در مقابل حرارت پایدارترند.
- روغنهای جامد بخاطر دارا بودن کلسترول بد (نامطلوب) دارای اثرات سوء بر سلامت انسان میباشند.
- تاحد امکان غذاهای سرخ شده در روغن را کمتر مصرف کنید، اگر مجبور شدید غذا را سرخ کنید، از حرارت کم استفاده کنید تا روغن نسوزد و باقیمانده روغن را دور بریزید.
- در بین روغنها، روغن زیتون از منابع بسیار خوب روغن میباشد چون باعث کاهش کلسترول بد (نامطلوب) میشود و برای سلامتی قلب و عروق مفید است
- روغن سویای مایع برای فرآیندهای سرد نظیر تهیه سالاد مناسب است و نباید آن را حرارت داد.
- کره را برای مصارف کوتاه مدت باید داخل یخچال و برای نگهداری بیشتر باید داخل فریزر قرار داد.
نکته:
مقایسه چربی 4 نوع ماده غذایی: چربی شیر معمولی 5/2% است، چربی بستنی حدود 10-8% چربی فرآوردههای حجیم شده بلغور و ذرت مانند پفک حدود 25% و چربی انواع چیپس حدود 40% میباشد، بیاییم هم در مصرف و هم در نگهداری آنها دقت نماییم.
نکات بهداشتی درخصوص نگهداری و مصرف تخم مرغ
- تخم مرغ دارای پوسته آهکی است و تا لحظه مصرف نباید شسته شود و صدمه ببیند چون مقدمات فساد آن مهیا میگردد.
- زمان حرارت (زمان جوش خوردن) تخم مرغ نباید از 7 دقیقه کمتر باشد تا از مسمومیت احتمالی جلوگیری گردد و همچنین نباید از 9 دقیقه تجاوز کند زیرا هضم آن برای معده سنگین میشود.
- تخم مرغ در موقع تکان دادن نباید لق بزند .
- تخم مرغ خام در مقابل نور باید به رنگ زرد و شفاف باشد.
- تخم مرغ نباید سفیده و زرده آن بعد از شکستن با هم مخلوط شده باشد.
توصیهها در مورد نان و غلات
- فروش انواع ماکارونی، رشته آشی و پلوئی و آرد جهت مصارف خانگی بشکل فله و باز خلاف مقررات میباشد.
- نان باید قبل از قرار دادن در داخل نایلون خنک گردد زیرا در غیر اینصورت نان داغ در داخل نایلون اصطلاحاً عرق کرده و با توجه به رطوبت حاصل از تعریق ممکن است کپک بزند.
- مصرف برنج بصورت کته به سبب از بین نرفتن مواد مغذی آن بهتر از برنج آبکش میباشد.
- نان سنگک به جهت دارا بودن آرد کامل (سبوس دار) دارای ارزش تغذیهای بالاتری نسبت به نانهای دیگر میباشد.
نکات بهداشتی لازم درخصوص نگهداری و مصرف شیر
1- حداکثر زمان نگهداری شیر پاستوریزه 48 ساعت در یخچال با دمای 4 درجه سانتیگراد میباشد، اما برای شیر استریلیزه حداکثر زمان نگهداری 6 ماه میباشد، بعد از باز شدن پاکت شیر بایستی سریعاً به مصرف برسد و در یخچال نگهداری گردد.
2- زمان جوشیدن شیرخام از لحظه جوش به مدت یک دقیقه میباشد و بیشتر از این سبب از بین رفتن ویتامینها و پروتئینهای شیر میگردد.
3- شیر نباید در مجاورت نور خورشید قرار گیرد چون سبب از بین رفتن 80% ویتامین B آنها میشود.
توصیهها در مورد میوهها و سبزیها
- میوهها و سبزیها پس از شستشو و ضدعفونی کردن باید در یخچال نگهداری شوند.
- از دست زدن کودکان به میوهها و سبزیهای خام که هنوز خوب شسته نشدهاند باید جلوگیری کرد.
- توصیه میشود برای حفظ و بقاء مواد مغذی سبزیها، حتیالمقدور این مواد به شکل آب پز و با بخارپز تهیه شوند. بدین صورت که ابتدا آب را بمقدار کم تا حدود 60 درجه سانتیگراد گرم کرده سپس سبزیها را داخل آن ریخت و درب آن را بست، با اینکار آنزیمی که باعث از بین رفتن ویتامینها میشود خود در اثر حرارت بیاثر میگردد.
- سبزیها هرچه خردتر شوند ویتامین آنها بدلیل تماس زیاد با هوا بیشتر از دست میرود.
توصیهها در مورد گوشت گاو و مرغ
- گوشت قرمز نباید لزج، خیلی پررنگ و دارای بوی نامطبوع باشد.
- گوشت تازه، رنگ و بوی طبیعی داشته و پوست آن عاری از چروکیدگی است اما گوشت مرغ فاسد تیره، پرخون و یا کبود است و زیر بال مرغ فاسد بوی نامطبوع میدهد.
- گوشت مرغ در اثر نگهداری نامناسب به تدریج خاکستری و گاهی سبز زنگ میشود.
- لکههای سفید روی پوست و عضلات مرغ به علت انجماد آب زیر پوست عضلات است و مصرف چنین گوشتی بلامانع است.
- رگهای ناحیه گردن مرغی که زنده بوده و سپس سربریده شده در قسمت برش متورم است.
- در صورت استفاده از گوشتهای بسته بندی شده باید به مجوز بسته بندی سازمان دامپزشکی کشور روی برچسب آن و همچنین تاریخ بستهبندی و انقضاء آن کاملاً دقت کرد.
- توصیه میشود تخته آمادهسازی گوشت از سبزیها جدا باشد و به جای تختههای چوبی از پلاستیک فشرده (بنام زالامید) استفاده شود و در صورت استفاده از تختههای چوبی باید بدقت آنها را شست و سطوح آنها را با لایه نازک نمک پوشاند.
- مدت زمان نگهداری گوشت در دمای 18- درجه سانتیگراد یک تا دوسال میباشد اما مدت نگهداری ماهی 6 ماه است برای استفاده از گوشت و مرغ منجمد باید 24 ساعت قبل از صرف، از فریزر به داخل یخچال منتقل شود تا خونابه کمتری از آن خارج گردد. ضمناً خونابه را نباید دور ریخت بلکه باید به خود ماده غذایی در زمان پخت برگردانده شود.
- از مصرف مرغهای دچار لاغری شدید پرهیز نمایید چون حداقل وزن مرغ سالم و کامل 5/1 کیلوگرم میباشد.
علائم ظاهری مرغی که پس از مردن آن را سر بریدهاند
- ورم و سرخی پوست
- پس دادن رنگ کیسه صفرا
- لکههای حنایی رنگ در محوطه شکمی
- لختههای خون در قلب و رگها
علائم ظاهری ماهی سالم
- چشمان شفاف و برجسته داشته باشد.
- پولک آن به آسانی کنده نشود.
- بوی نامطبوع ندهد (بخصوص در قسمت آبششها) .
- زیرگوش ماهی، قرمز روشن باشد.
- جای فشار انگشت روی گوشت ماهی بعد از برداشت باقی نماند.
ظروف شیشهای (پیرکس)
این ظروف بدلیل اینکه با ماده غذایی واکنشی ندارند و مقاوم به حرارت بوده و به راحتی قابل شستشو و ضدعفونی هستند جزء بهترین ظروف میباشند.
ظروف استیل مخصوص مواد غذایی
این ظروف به انواع غذاها (حتی غذاهای اسیدی) و همچنین حرارت، مقاوم بوده و امکان شستشو و ضدعفونی آن ها هم فراهم است.
ظروف لعابی
تا زمانی که لعاب ظروف آسیب ندیده میتوان از آنها استفاده کرد.
ظروف مسی
مس نسبت به حرارت و مواد اسیدی حساس میباشد و میتواند با مواد غذایی واکنش ایجاد کند.
جهت جلوگیری از این واکنش سطح ظروف مسی را قلع اندود میکنند و برای پخش یکنواخت و راحت قلع درصدی نیز سرب به آن اضافه میکنند این ظروف در برابر حرارت و اسید کاملاً ناپایدار است و در صورت حرارت بالا یا در اثر مواد غذایی اسیدی، رنگ سفید ظرف مسی از بین رفته و مجدداً نگ قرمز مسی آشکار میشود بدیهی است در این موارد پوشش قلع به همراه سرب آن وارد ماده غذایی شده است.
ظروف چینی
این ظروف در حقیقت لعابدار هستند و تا زمانی که آسیب فیزیکی ندیده باشند مقاوم هستند اما به محض لب پر شدن بهتر است از استفاده آنها، خودداری شود.
ظروف پلاستیکی
با توجه به تنوع بسیار زیاد مواد پلاستیکی، هر ظرفی برای مصرف غذا مناسب نیست. بهترین توصیه این است که ظرف پلاستیکی تهیه شده از مواد نو و ترجیحاً سفید رنگ استفاده شود.
ظروف ملامینی
این ظروف باید دارای مهر استاندارد یا پروانه ساخت از وزارت بهداشت باشند، در غیر این صورت احتمال دارد از کربنات کلسیم (پودر سنگ) در تهیه آن استفاده شده باشد که کاملاً خطرناک است.
ظروف ملامین تقلبی، دارای وزن کمتری هستند (سبک میباشد) جهت براقیت ظروف ملامینی از پوششی بنام گلیزر استفاده میشود که مانند لعاب عمل کرده و باعث براقیت ظروف میگردد.
ظروف چوبی
چوب بعلت ضریب انتقال حرارت پایین در مواد غذایی که با حرارت سروکار دارند خیلی مورد استفاده قرار میگیرد ولی به دلیل بافت متخلخل چوب و عدم امکان شستشو و ضدعفونی کامل باید با احتیاط استفاده شود.
ظروف تفلون
یکی از پوششهای مقاوم به حرارت تفلون میباشد که در حقیقت پوششی به روی ظروف آهنی است.
نوع ضخامت پوشش تفلون در کارایی آن بسیار مهم است. بنابراین باید از استفاده ظروف تفلون که لایه داخلی آن آسیب دیده اجتناب کرد و نباید این ظروف را مجدداً بازسازی نمود.
نحوه استفاده از ظروف یکبار مصرف
ظروف شفاف (از جنس GPPS) جهت سرو مواد غذایی و نوشیدنیهای سرد و ظروف مات (از جنس HIPS) جهت سرو مواد غذایی و نوشیدنیهای گرم مناسب میباشد.
شرایط ظروف پلی استایرن برای سلامت مصرفکنندگان
1- استفاده از انواع ظروف پلی استایرن برای بستهبندی روغن های خوراکی، مارگارین و کلیه محصولاتی که لایه خارجی آنها چربی بوده و در تماس با بستهبندی میباشد ممنوع اعلام میگردد.
2- ظروف با جنس انواع پلی استایرن نبایستی برای بسته بندی آندسته از مواد غذایی (خوراکی و آشامیدنی) که در زمان پر شدن، نگهداری یا مصرف دمای بالاتر از 65 درجه سانتیگراد دارند استفاده شود.
کلر و نحوه استفاده از آن
نکته مهم: ابتدا تاکید میشود که کلر ماده شیمیایی سمی است و باید از دسترس اطفال دور باشد و حتماً از تماس مستقیم این ماده با پوست خودداری شود. این ماده باید به اندازه معین و مشخص که در ذیل به آن اشاره شده مصرف شود و مصرف کمتر یا بیشتر آن میتواند عوارضی بدنبال داشته باشد.
نحوه ضدعفونی کردن میوه و سبزیجات
برای سالم سازی میوه و سبزیجات ابتدا آنها را با آب سالم و مطمئن خوب بشویید و با استفاده از مواد پاک کننده، انگلزدایی نمایید (تهیه کف آب توسط 5-3 قطره مایع ظرفشویی به ازای هر لیتر آب) به مدت 5 دقیقه میوه و سبزیجات را در آن نگه دارید سپس با آب سالم آبکشی نموده و بعد از آن با پودر پرکلرین ضدعفونی کنید (نصف قاشق چایخوری پودر پرکلرین را در پنج لیتر آب حل نموده و میه و سبزیجات را به مدت 5 دقیقه دیگر در این محلول نگه دارید) پس از گذشتن این زمان میوه را خوب آبکشی کرده و مصرف نمایید.
نحوه ضدعفونی کردن ظروف
جهت این کار پودر پرکلرین را به میزان 5 گرم (حدوداً یک قاشق مرباخوری) در 20 لیتر آب حل کرده و ظروف را پس از شستشوی اولیه به مدت 20 دقیقه درداخل این محلول قرار دهید و سپس با آب سالم کاملاً شستشو دهید.
نحوه سالمسازی آب
یک قاشق غذاخوری از کلر مادر (محلول یک درصد کلر که در خانههای بهداشت و مراکز بهداشتی درمانی تهیه و عرضه میشود) را در 20 لیتر آب حل کنید، پس از 20 دقیقه قابل مصرف است. برای تهیه کلر مادر میتوان 15 گرم (سه قاشق مرباخوری پودرکلر را در یک لیتر آب حل نمود) و از این محلول مطابق بند مذکور استفاده کرد.
سایر نکات بهداشتی
- از پیچاندن انواع نان، گوشت، سبزی و ... در داخل روزنامه و یا قراردادن آنها در داخل کیسههای نایلنی سیاه خودداری نمایید چون سرب روزنامهها یا مواد شیمیایی و بازیافتی که در پلاستیکهای مشکی وجود دارد در تماس با مواد غذایی قرار میگیرد.
- حبوبات را باید قبل از مصرف، حداقل 4-3 ساعت در آب خیساند و آب آن را دور ریخت.
- برای جذب بهتر آهن، مصرف لیمو ترش یا گوجه فرنگی به همراه غذا توصیه میشود.
امام صادق (ع ) : اگر مردم می دانستند در سیب چیست بیمارانشان را جز به آن درمان نمی کردند بدانید که سیب ، بویژه سودمند ترین چیز برای قلب و مایه شست وشوی آن است. "
11دلیل برای خوردن روزی 1 عدد سیبتغذیه سالم
سیب به بهبود تنفس، درمان و پیشگیری از آسم، افزایش هوش، پیشگیری و درمان آلزایمر، کاهش کلسترول، کاهش خطر حملات قلبی، کاهش احتمال ابتلا به سرطان، افزایش انرژی بدن، افزایش بینایی و بهبود دیابت کمک میکند.
جدا از طعم و مزهی بسیار عالی که سیب دارد، این میوه کولهباری از خواص درمانی را در خود دارا میباشد.
سیب نقش مهمی در سلامت بدن دارد و مزیت آن این است که علاوه بر پیشگیری از بیماریها، باعث افزایش سلامتی نیز میشود.
در اینجا، برای شما دلایلی آوردهایم که چرا باید روزی حداقل یک عدد سیب بخورید.
1-- به بهبود تنفس، درمان و پیشگیری از آسم کمک میکند
محققان انگلیسی اخیراً به این نتایج دست پیدا کردهاند که مادرانی که در طی زمان بارداری سیب بیشتری میخورند، کمتر احتمال دارد فرزندانی داشته باشند که تا سن 5 سالگی دچار آسم شوند.
این میوه میتواند از ریههای افراد بزرگسال نیز محافظت کند.
همچنین میتواند احتمال مبتلا شدن به آسم، سرطان ریه و بسیاری از بیماریهای دیگر را کاهش دهد. اگر شما از مشکلات ناشی از آسم رنج میبرید با خوردن یک فنجان آب سیب میتوانید به رفع این مشکلات و نگرانیها کمک کنید. یکی از نشانههای آسم به سختی و با صدای بلند نفس کشیدن است اما با خوردن آب سیب تازه میتوانید این نشانهها را از بین ببرید.
2- - باعث میشود دیرتر گرسنه شوید
سیب حاوی میزان زیادی فیبر میباشد و بدون اینکه شما کالری زیادی دریافت کنید، معده را پُر نموده و باعث میشود دیگر احساس گرسنگی نکنید.
شیرینی طبیعی که در سیب وجود دارد به آهستگی وارد خون میشود و به حفظ قند خون و اینکه سطح انسولین را در بدن شما در حد ثابتی نگاه دارد، کمک میکند، در نتیجه بدن شما احساس پُری و سیر بودن بیشتری خواهد کرد، برعکس خوراکیهای آماده که مواد قندی در آنها بسیار زیاد است و گرسنگیهای بسیار سریع را به دنبال دارند.
3- - به افزایش هوش، پیشگیری و درمان آلزایمر کمک میکند
احتمالاً به علت افزایش تولید استیل کولین (یک ماده شیمیایی که وظیفه رساندن پیغام بین سلولهای عصبی را بر عهده دارد)، سیب به بالا بردن کارایی حافظه ضمن افزایش سن و کاهش بالقوهی شانس ابتلا به بیماری آلزایمر کمک میکند. این نتایج، از تحقیقاتی که در دانشگاه منچستر بر روی حیوانات انجام شد، به دست آمد.
اثر آن در درمان و پیشگیری از آلزایمر به گونهای است که خوردن سیب باعث تقویت سلولهای مغز میشود.
4- - کلسترول خون را کاهش میدهد
باید از دو ترکیب کلیدی و اصلی تشکر کنیم؛ پکتین (نوعی فیبر گیاهی) و پلی فنولها (نوعی آنتیاکسیدان قوی). سیب میتواند سطح کلسترول بد خون (LDL) را پایین بیاورد و به این ترتیب از گرفتگی عروق جلوگیری میکند.
برای استفادهی بیشتر از مواد مغذی موجود در سیب، پوست آن را دور نیندازید، زیرا پوست سیب دو تا شش برابر بیشتر از گوشت آن، ترکیبات آنتیاکسیدانی دارد.
با خوردن سیب به طور منظم میتوانید از مبتلا شدن به دیابت و مشکلات
دیگری که به دنبال دارد جلوگیری کرد. ژلاتین موجود در سیب نقش انسولین را
ایفا میکند در نتیجه در تنظیم سطح قند خون بدن اهمیت ویژهای دارد
سطح بالای کلسترول در بدن مشکلات طولانی مدت و خطرناکی را به دنبال دارد با مصرف سیب میتوانید سطح کلسترول را در حد نرمال نگه دارید.
مطالعات و پژوهشها حاکی از این است که خوردن دو عدد سیب در هر روز تقریباً به میزان 16 درصد سطح کلسترول را پایین میآورد. برای کاهش سطح کلسترول هیچ چیز دیگری به اندازه سیب مفید نیست.
5- - با سرطان مبارزه میکند
مطالعات آزمایشگاهی نشان دادهاند ترکیبات مختلفی که در این میوهی آبدار وجود دارد، رشد سلولهای سرطانی را محدود میکنند، اما این ترکیبات زمانی بیشتر تأثیرگذار خواهند بود که به طور کامل از تمام جزئیات سیب استفاده شود (البته به جز ساقه و دانه آن).
افرادی که روزانه بیشتر از یک سیب میخورند، درصد مبتلا شدن به چند نوع سرطان را 9 تا 42 درصد در خود پایین میآورند (سرطان دهان، مری، روده بزرگ، سینه، تخمدان، سرطان پروستات و سرطانهای دیگر). این نتایج از تحقیقات محققان ایتالیایی به دست آمده است.
از آنجایی که فیبر موجود در سیب در تقویت دستگاه گوارش موثر است از خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ جلوگیری میکند. خوشبختانه مطالعات نشان داده است که مصرف این میوه خطر ابتلا به سرطان ریه و سرطان سینه را نیز کاهش میدهد و به طور کلی سیب، میوهای کاملاً استثنایی در پیشگیری از انواع سرطانها به شمار میآید.
6- - دستگاه گوارش را تقویت میکند
افرادی که از مشکلات دستگاه گوارشی رنج میبرند با خوردن سیب میتوانند عملکرد این دستگاه را در حد نرمال نگه دارند.
مهمترین دلیل در تنظیم و تقویت دستگاه گوارش این است که سیب سرشار از فیبر است و این بدان معناست که حرکات رودهای را منظم میکند و دیر هضمی و یبوست را از بین میبرد. با تنظیم دستگاه گوارشی از دل دردهای مزمن و شدید که به این دستگاه مرتبط است نیز کاسته میشود.
7- - موجب افزایش انرژی بدن میشود
قندی که در سیب وجود دارد طبیعی است و فواید زیادی دارد که به هیچ عنوان قابل مقایسه با شیرینیها و قندهای مصنوعی نیست.
قند موجود در سیب باعث افزایش انرژی میشود به همین دلیل است که خوردن این میوه صبح زود و قبل از صبحانه توصیه شده و تا آخر شب بدن را سرحال نگه میدارد و انرژی مورد نیاز را تأمین میکند.
8- - به درمان آنمی (کم خونی) کمک میکند
از آنجایی که سیب دارای آهن است در درمان آنمی نقش مهمی دارد. آهن موجود در بدن سطح هموگلوبین را افزایش میدهد که افزایش هموگلوبین با درمان آنمی رابطه مستقیم دارد اگر شما دائماً احساس ضعف و خستگی دارید با خوردن این میوه میتوانید سرحال شوید زیرا قند طبیعی و اسیدهای موجود در سیب با آهن آن ترکیب شده و باعث افزایش انرژی و همچنین تقویت سیستم ایمنی بدن میشود به گونهای که بدن در برابر بیماریها حالت آماده باش به خود میگیرد.
سیب
9- - کاهش خطر حملات قلبی را به دنبال دارد
سیب سرشار از آنتی اکسیدان قوی است و در حقیقت آنتی اکسیدان برای سلامت قلب فواید زیادی دارد مصرف سیب کمک زیادی به درمان و پیشگیری از بیماریهای قلبی میکند.
از آنجایی که بیماری قلبی با افزایش سن، زیاد میشود، مصرف این میوه هیچوقت دیر نیست و به خوردن آن توصیه زیادی شده است.
10 - - به بهبود دیابت کمک می کند
افرادی که مبتلا به دیابت هستند در صورت درمان نکردن آن به مشکلات دیگری نیز دچار میشوند که به دیابت مربوط میشود از جمله اختلالات عصبی، مشکلات کلیوی و مشکلات بینایی. با خوردن سیب به طور منظم میتوانید از مبتلا شدن به دیابت و مشکلات دیگری که به دنبال دارد جلوگیری کرد. ژلاتین موجود در سیب نقش انسولین را ایفا میکند در نتیجه در تنظیم سطح قند خون بدن اهمیت ویژهای دارد. خوشبختانه این میوه در شرایط آب و هوایی مختلف برداشت میشود.
11- - به افزایش بینایی کمک میکند
مشکلات ناشی از بینایی تقریباً غیرقابل پیشگیری است اما اخیراً مطالعات انجام شده نشان داده است که سیب میتواند اثر مطلوبی بر بینایی داشته باشد از آنجایی که سیب منبعی غنی از ویتامینA و ویتامین C است در درمان شب کوری و کور رنگی اثرات مثبتی دارد.